Boknafisk med asparges, chorizosmør og mandelpotetmos

Ingredienser

4 porsjoner

Ca. 1 kg boknafiskfilet i biter
16 stk. asparges

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann og legg i boknafiskbitene. La fisken trekke i ca. 15 minutter.

Asparges skrelles og smørdampes rett før servering

Chorizosmør

Ingredienser

2 ss soyasaus
2 ss løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 ss persille finhakket
200 gr usaltet smør
50 gr chorizopølse finhakket
20 gr soltørket tomat (semi dry) finhakket

Slik gjør du

Kok potetene godt møre sammen med hvitløken i usaltet vann. Kok opp fløte, melk og smør.

Hell vannet av potetene og mos dem med en stapper (hvitløken også). Hell fløtemelken over potetene og rør det inn med en håndvisp.

Smak til med salt og pepper.

Mandelpotetmos

Ingredienser

400 gr skrelte mandelpoteter
10 fedd hvitløk
4 ss meierismør
1 dl kremfløte
1 dl H-melk
Salt og pepper

Slik gjør du

Ha smøret i en kasserolle og smelt det sakte til det er nøttebrunt.

Tilsett resten av ingrediensene.

Varmes opp rett før servering.

2019-01-14T12:03:41+00:0014.01.2019|